fbpx

Module 2 
Communiceren & Begeleiden

Deze module is geschikt voor voetbaltrainers met passie, die voorop willen lopen bij de nieuwste ontwikkelingen in het trainen en coachen.

COMMUNICEREN & INDIVIDUEEL BEGELEIDEN

Als mens en als coach is het confronterend dat het voor jouw sporters vaak anders werkt dan jij voor ogen hebt. Dat wat voor jou werkt en logisch is, is dat voor de ander niet. Dat wat bij de ene sporter werkte, werkt bij de ander niet.

In deze training leer je waardoor dat komt en hoe je de ander kan lezen om hem in zijn kracht te zetten. Wat zijn de natuurlijke voorkeuren van de ander en hoe verschilt dat met je eigen voorkeuren. Niet alleen cognitief en emotioneel, maar ook wat heeft de sporter fysiek en motorisch nodig. Waar zit onze gezamenlijke kracht en wat zijn de valkuilen in onze samenwerking. Waardoor zouden we kunnen botsen en hoe vermijden we dat? En hoe gaat het wel klikken om het beste uit ons beiden naar boven te halen?

De kunst is om te leren aansluiten bij de ander en tegelijkertijd in de gaten hebben wat de sporter in het moment nodig heeft. Dit zijn essentiële inzichten in de alledaagse bezigheden, maar ook voor als het er echt om gaat. Hoe kun je dan flow opbouwen, om eruit te halen wat erin zit?

Individueel maatwerk is een nuttig hulpmiddel bij het aansturen van en samenwerken binnen teams. Voorop staat echter dat dit niet zonder een gedegen basiskennis over communicatie kan. Hoe kun je rapport met de ander creëren en hoe kun je door effectieve communicatie effectief jouw boodschap overbrengen. 

In deze module werk je aan de competentie: individuele begeleiding van sporters. Hierbij pas je de inzichten van communicatie en voorkeuren en drijfveren van de ander toe.

Na deze training:

  • Kun je op basis van het doel en de voorkeuren van de ander, maatwerk leveren in het begeleiden van een individu.
  • Je leert hoe je kunt afstemmen op anderen en hoe je de boodschap effectief kunt
  • Je leert een coachrol aan te nemen en het bewustzijn van de ander te verhogen en zijn groei-mindset te versterken.

We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

ACTIE: GRATIS ASSESSMENT

Voordat je aan de module begint wordt de voorkeuren en drijfveren assessment* afgenomen. Je ontvangt van de resultaten een helder rapport. De prijs voor dit assessment is 150 euro. Dit assessment ontvang je gratis en is een vereiste om de module te volgen.

* dit geldt alleen als je jouw voorkeuren- en drijfveren nog niet kent

OPLEIDING MASTERCOACH FLOW IN SPORTS

Module 2 maakt onderdeel uit van de vier modules van de opleiding MasterCoach Flow in Sports. Je kunt afzonderlijk deelnemen aan een of meer losse modules of jezelf in een keer inschrijven voor de gehele opleiding.

In de opleidingsbrochure vind je meer informatie over module 2: Communiceren en Begeleiden. Hieronder staan de 4 modules:

docenten

Martijn Leonard

Martijn Leonard studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de VU in Amsterdam.

Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft meer dan 15 jaar ervaring als voetbaltrainer in de jeugd en senioren. Als ICF- en ECO Coach gecertificeerd coach en ActionTypes- en flow expert is hij actief in het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en in de sport voor o.a. Feyenoord, PSV en het Nederlands elftal o.l.v. Van Gaal.

frans de kat

Frans de Kat studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Frans was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Hij was o.a. trainer/coach van Arsenal FC en coördinator van de KNVB voetbalopleidingen, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainer tot en met UEFA PRO.

Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

Voor Coaches van de Toekomst

Flow gives us the key to unlock potential and to transform fear into focus.
~ Mihalyi Csikszentmihalyi

InschrijvenBrochure