fbpx

Trainen en Coachen op voetbalvoorkeuren

Haal meer rendement uit je trainingen en wedstrijden

Trainen en coachen op Voetbalvoorkeuren

De cursus “trainen en coachen op voetbalvoorkeuren” is bedoeld voor trainer/coaches in het voetbal die meer rendement uit zichzelf en hun team willen halen. Deze cursus biedt een verdieping op de cursus “opsporen en inzetten van voetbalvoorkeuren’.

Het is essentieel dat spelers hun individuele voorkeuren kunnen inzetten, Daarvoor is het nodig dat jij als trainer-coach begrijpt hoe het bij jouw individuele spelers werkt. Geef je aanwijzingen die daar niet bij passen dan gaat de speler nadenken met als gevolg dat zijn handelingssnelheid omlaag gaat, er onnodige fouten gemaakt worden, er geen flow ontstaat en de teameffectiviteit onder druk komt.

In deze cursus leer je op basis van de individuele voorkeuren van je spelers maatwerk te leveren in het coachen, trainen en begeleiden van individuele spelers. Daarnaast leer je om het samenspel op het veld te verbeteren door de individuele motorische voorkeuren op elkaar af te stemmen. Zo ben je in staat om de effectiviteit op het veld naar steeds hogere niveaus te brengen.

1) Heb je het idee dat je niet alles uit je team haalt en wil je de train- en coachbaarheid van jouw spelers nog meer verhogen?

2) Vind je het lastig om bepaalde spelers te raken, in hun kracht te zetten of “aan” te zetten?

3) Wordt er door jouw spelers wisselvallig gepresteerd en komt dat wat in de training wel lukt er niet vaak genoeg uit?

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is dat je nog meer verdieping krijgt in voetbalvoorkeuren en deze leert in te zetten tijdens trainingen en wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat je team beter presteert, zich sneller ontwikkelt en meer voldoening en plezier ervaart.

Na afloop van deze cursus…

  • Ben je in staat om zowel motorisch als cognitief af te stemmen op je spelers en hiermee de kracht van individuele spelers te benutten inclusief de samenwerking op het veld te verbeteren.
  • Kun je de voetbalvoorkeuren afstemmen op teamniveau in relatie tot je speelwijze.
  • Ben je nog beter in staat de voetbalvoorkeuren van jouw spelers op individueel niveau te benutten in wedstrijden in het aanvallen, verdedigen, omschakelen en spelhervattingen.
  • Heb je inzicht gekregen in hoe je de voetbalvoorkeuren kunt inzetten in de trainingen. Je ontvangt oefenstof en leert daarnaast om zelf oefenstof te creëren om de voetbalvoorkeuren te verwerken in jouw trainingen.

Om het spelen op teamniveau verder te ontwikkelen zal rekening moeten worden gehouden met hoe het bij de individuele spelers werkt. Met het benutten van hun persoonlijke voorkeuren binnen de speelwijze gaat de effectiviteit snel omhoog. Een must voor elke trainer!

giovanni Franken - ado den haag o18

Er gaat een wereld voor je open en Action Types biedt topkwaliteit. Met de inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers heb ik extra tools gekregen om de knelpunten in de speelwijze beter op te lossen. Ik ben nu beter in staat om  het rendement van spelers op beslissende momenten te verhogen. 

Stefan Luykx - o.a. ajax, knvb en RCL

Door de inzichten ben ik gericht in staat om mijn speelwijze, wedstijdvoorbereiding en coaching af te stemmen op mijn spelers. Inzicht in de individuele voetbalvoorkeuren van spelers stelt mij in staat om maatwerk te leveren, beter op hen af te stemmen en spelers in hun kracht te zetten.

Marvin van der Valk - staf ado den haag

programma

Datum volgt

13:30 – 14:00

Ontvangst met koffie en thee

14:00 – 17:30

Inhoudelijk programma o.l.v. Martijn Leonard en Peter Murphy

17:30 – 18:30

Diner

18:30 – 21:00

Inhoudelijk programma

21:00

Einde

 

Datum volgt

13:30 – 14:00

Ontvangst met koffie en thee

14:00 – 17:30

Inhoudelijk programma o.l.v. Martijn Leonard en Peter Murphy

17:30 – 18:30

Diner

18:30 – 21:00

Inhoudelijk programma

21:00

Einde

 

Locatie

Wordt nader bekend gemaakt.

Kosten

De investering voor deze cursus bedraagt 495,- (inclusief btw). Inclusief catering, koffie, thee en fris.

Licentiepunten

Voor deze cursus worden 6 KNVB licentiepunten gegeven. 

docenten

Martijn Leonard

Martijn Leonard behaalde zijn bachelor Business Administration en master Human Resource Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 2008 afstudeerde op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters. Martijn heeft de ActionTypes benadering vertaald naar het voetbal onder de naam Voetbalvoorkeuren. Martijn is als trainer/coach werkzaam voor The Flow Centre, dat is opgericht door Dr Susan Jackson, de vrouw die samen met Dr. Csikszentmihalyi als eerste in de wereld Flow in de sport introduceerde. Hij richtte de bedrijven Next Talent en Voetbalacademie Next Football op, waarvoor hij nu tien jaar actief is. Als voetballer kwam hij uit voor o.a. Feyenoord en ADO Den Haag. Martijn heeft 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren bij o.a. ADO Den Haag o15 en was drie jaar Hoofd Jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Martijn is auteur van het boek “Jouw Talent – Creëer jouw Flow” en verbonden als docent en performance consultant aan de ActionTypes Academy. 

Peter Murphy

Peter Murphy (1947, Canada) geldt in de (inter)nationale sportwereld als expert, docent en spreker op het gebied van topsport, coachen en teambuilding. Gehard als wedstrijdcoach op nationaal, Europees, Wereld- en Olympisch niveau kan hij door zijn specialiteit als geen ander de link leggen tussen de route naar succes en presteren op het moment dat het er echt om gaat. 

Vanaf 1996 tot medio 2010 is Murphy werkzaam geweest voor NOC*NSF als prestatiemanager Topsport en Talentontwikkeling met als specialiteit teamdisciplines. Ook was hij medeontwikkelaar en begeleider van het Mastercoach in Sports traject voor de bondscoaches.

Van 2011 tot medio 2018 begeleidde Murphy de Ajax1 coachstaf bij specialistische ondersteuning tbv. de teamdynamics/ ontwikkeling Ajax1 en bij het opbouwen van een spelervoorkeuren-profiel Ajax1 spelers. 

Coaches over voetbalvoorkeuren

Inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers en van het team als geheel geeft op een praktische manier helderheid in de coach- en trainbaarheid van spelers. Ook in de teamdynamiek, het verbinden van spelers en coachstaf, vormt het voor ons een onmisbaar instrument.

Hennie Spijkerman

Zaken als groepsdynamiek en karaktereigenschappen van spelers zijn bepalende elementen in het teamproces. Inzichten in de motorische en cognitieve voorkeuren zijn uitermate bruikbaar in de praktijk. Het geeft je goede handvatten om je spelers en het team te ontwikkelen.

Louis van Gaal

Als coach had ik behoefte aan meer inzicht in mijn spelers en begeleidingsteam om beter te kunnen coachen en beslissingen te nemen. De inzichten vanuit voetbalvoorkeuren verbaast mij steeds weer in positieve zin. De informatie is valide, accuraat en direct toepasbaar.

Foppe de Haan

start direct en haal het maximale uit jouw team

IN samenwerking met de action types academy

Voetbalvoorkeuren is in een samenwerking tussen Next Talent en de ActionTypes Academy Nederland tot stand gekomen. 

De ActionTypes Academy is opgericht door Peter Murphy, die o.a. vele (Olympische coaches) en toptrainers in het voetbal van specifieke adviezen voorzag en dat nog steeds doet..

Het team van ActionTypes Nederland dat zich richt op voetbal bestaat uit o.a. Martijn Leonard, Peter Murphy en Bennie Douwes.