fbpx

haal meer uit je spelers en team

Verhoog het rendement van je spelers door de inzichten over voetbalvoorkeuren.

opsporen en inzetten van voetbalvoorkeuren

De cursus  “opsporen en inzetten van voetbalvoorkeuren” is bedoeld voor trainer/coaches in het voetbal die meer rendement uit hun team willen halen.

Waar het vaak misgaat in teams is dat de coach een speelwijze wil hanteren die weliswaar in theorie doortimmerd in elkaar zit, maar vervolgens tekortschiet in het benutten van de individuele voorkeuren van de spelers. Een prachtig speelconcept, met de valkuil ‘waarom loopt en werkt het niet?

Topspelers als Messi, Frenkie de Jong en Mbappé zijn effectiever als zij hun voetbalvoorkeuren inzetten. Elke speler heeft voorkeuren. Als je de individuele voetbalvoorkeuren negeert dan gaan spelers teveel nadenken, aarzelend handelen, bewust aandacht besteden en onnodige fouten maken.

Er gaat een wereld voor je open als je weet waar je allemaal op kunt letten. Elke speler heeft namelijk (onbewuste) voorkeuren die hen flow geeft. Als je dat allemaal doorhebt kun je spelers echt in hun kracht zetten binnen jouw voetbalprincipes en speelwijze bij het aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Heb je het idee dat je niet alles uit je team haalt en wil je nog effectiever worden?

Doel van de cursus

Het doel van deze training is dat je inzicht krijgt in voetbalvoorkeuren van jou spelers en deze leert in te zetten tijdens wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat jou spelers hun potentie volledig gaan benutten. Een verschilmaker zeker ook op de sleutelmomenten in een wedstrijd.

Na afloop van deze cursus:

  • Ben je je bewuster van individuele verschillen naar flow en heb je ervaring opgedaan in het benutten van de kracht van het individu en team.
  • Weet je concreet hoe je de voetbalvoorkeuren van jouw spelers kunt benutten in wedstrijden in het aanvallen, verdedigen, omschakelen en spelhervattingen
  • Weet je jouw eigen (voetbal) voorkeuren en action type profiel en heb je de voetbalvoorkeuren test ervaren. 

We gaan aan de slag met voorbeelden en casussen uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

Om het spelen op teamniveau verder te ontwikkelen zal rekening moeten worden gehouden met hoe het bij de individuele spelers werkt. Met het benutten van hun persoonlijke voorkeuren binnen de speelwijze gaat de effectiviteit snel omhoog. Een must voor elke trainer!

giovanni Franken - o.a. Hoofdtrainer ado den haag en RVVH, jeugd Ado den haag

Er gaat een wereld voor je open en Action Types biedt topkwaliteit. Met de inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers heb ik extra tools gekregen om de knelpunten in de speelwijze beter op te lossen. Ik ben nu beter in staat om  het rendement van spelers op beslissende momenten te verhogen. 

Stefan Luykx - o.a. ajax, knvb, Aberdeen en RCL

Door de inzichten ben ik gericht in staat om mijn speelwijze, wedstijdvoorbereiding en coaching af te stemmen op mijn spelers. Inzicht in de individuele voetbalvoorkeuren van spelers stelt mij in staat om maatwerk te leveren, beter op hen af te stemmen en spelers in hun kracht te zetten.

Marvin van der Valk - Assistent nac 1 & videoanalist knvb

programma

Op woensdag 14 en 21 augustus 2024

18:30 – 19:00

Ontvangst met koffie en thee

19:00 – 20:15

Inhoudelijk programma

20:15 – 20:30

Pauze

20:30 – 22:00

Inhoudelijk programma

22:00

Einde

 

Locatie

De cursus wordt gegeven in omgeving Den Haag / Rotterdam.

Licentiepunten

Voor deelname aan deze cursus zijn 5 licentiepunten door de KNVB toegekend. 

doelgroep

Deze cursus is geschikt voor trainer/coaches in het voetbal. Deze cursus is ook geschikt voor scouts, videoanalisten, data analisten en spelerbegeleiders die voordeel willen halen uit de inzichten over voetbalvoorkeuren.

Kosten

De investering voor deze cursus is 195,- euro (= actietarief, reguliere tarief is 245 euro), inclusief catering, koffie, thee en fris. 

docent

Martijn Leonard

Martijn Leonard behaalde zijn bachelor Business Administration en master Human Resource Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 2008 afstudeerde op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters. Martijn heeft de ActionTypes benadering vertaald naar het voetbal onder de naam Voetbalvoorkeuren. Martijn is als trainer/coach werkzaam voor The Flow Centre, dat is opgericht door Dr Susan Jackson, de vrouw die samen met Dr. Csikszentmihalyi als eerste in de wereld Flow in de sport introduceerde. Als voetballer kwam hij uit voor o.a. Feyenoord en ADO Den Haag. Martijn heeft 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren bij o.a. ADO Den Haag o15 en was drie jaar HJO bij FFC in Moskou.

Martijn is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal o.l.v. Louis van Gaal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League.

Over de voetbalvoorkeuren test

Ervaar de voetbalvoorkeuren test

Tijdens deze cursus wordt met de Voetbalvoorkeuren Test middels een aantal eenvoudige coördinatie testjes jouw voetbalvoorkeuren opgespoord. Dankzij de verbinding tussen lichaam en brein worden niet alleen jouw motorische voorkeuren inzichtelijk, maar ook hoe het cognitief en emotioneel bij jou werkt. 

De uitkomsten van de Voetbalvoorkeuren Test kent geen fout, het is altijd goed omdat het bij jou past. Vanzelfsprekend nemen we dit met jou door en leggen we de betekenis er van voor het trainen, wedstrijden spelen en voor het coachen uit. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt of de geteste voorkeuren bij jou passen. Onze ervaringen zijn, dat dit telkens het geval is. Ze geven zelfinzicht en tegelijkertijd richting voor de ontwikkeling naar steeds hogere niveaus.

+ 80% VAN DE GOALS

van de wereldtop ontstaat uit het benutten van
Voetbalvoorkeuren (gemiddelde over >1000 doelpunten) 

MEER RENDEMENT

Als je niet je voorkeuren inzet is de kans groter dat het tot
onzuivere en mislukte acties leidt 

start direct en haal het maximale uit je spelers

IN samenwerking met de action types academy

Voetbalvoorkeuren is in een samenwerking tussen Next Talent en de ActionTypes Academy Nederland tot stand gekomen. 

De ActionTypes Academy is opgericht door Peter Murphy, die o.a. vele (Olympische coaches) en toptrainers in het voetbal van specifieke adviezen voorzag en dat nog steeds doet..

Het team van ActionTypes Nederland dat zich richt op voetbal bestaat uit o.a. Martijn Leonard, Peter Murphy en Bennie Douwes.