fbpx

maximize potential

Ontdek jouw Voetbalvoorkeuren en verhoog je effectiviteit

haal jij eruit wat in je zit?

Heb je het gevoel dat je er nog niet alles uit haalt? Wisselen jouw prestaties nog teveel? Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere wedstrijden. En wil je constanter worden?

Wil je jouw rendement verhogen bij het scoren of in je acties? Wil je jouw handelingssnelheid en nauwkeurigheid verhogen? Wil je meer plezier in het voetbal of sta je al een tijdje stil in je ontwikkeling en wil je een nieuwe stap in je ontwikkeling maken?

Als jij inzicht krijgt in je (onbewuste) voetbalvoorkeuren, kun je vervolgens jezelf in je kracht zetten. Je rendement zal toenemen, je plezier verhoogt worden en je zult beter en constanter gaan presteren. 

Investeer in jezelf en neem de volgende stap in je ontwikkeling! 

+ 80% VAN DE GOALS

van de wereldtop ontstaat uit het benutten van
Voetbalvoorkeuren (gemiddelde over >1000 doelpunten) 

MEER RENDEMENT

Als je niet je voorkeuren inzet is de kans groter dat het tot
onzuivere en mislukte acties leidt 

Ontdek jouw voetbalvoorkeuren

Alleen de testjes zijn al erg bijzonder en een belevenis. Ik ben mij nu veel beter bewust van mijn sterktes en zwaktes, plus hoe hier mee om te gaan. De beelden en de zelfregulatie tool in de app helpen mij bij de toepassing op het veld. Het inzetten van mijn voetbalvoorkeuren heeft grote invloed op mijn prestaties op het veld.

Jesper Hegie - feyenoord o18

Ik was mij niet bewust van mijn voetbalvoorkeuren. Via wedstrijdbeelden kon ik direct het effect zien op mijn prestaties. De inzichten zijn heel herkenbaar en makkelijk te begrijpen en toe te passen. Als ik mijn voetbalvoorkeuren inzet merk ik direct een positief effect op mijn prestaties op het veld. 

Tygo land - PSV 1

Er is een wereld voor mij open gegaan. Ik wist niet dat er nog zoveel meer te ontdekken is over mijzelf op het veld, maar ook daarbuiten. Ik had gewild dat ik deze inzichten al eerder had gehad. Mijn rendement in wedstrijden is enorm gestegen. 

Tijs Sneek - DSV Concordia 1

beoordeling

testen afgenomen

Stap 1:
Voetbalvoorkeuren
Test

Stap 2:
Bespreken van resultaten in een persoonlijk gesprek

Stap 3:
Gebruik de Voetbalvoorkeuren App

Stap 1 – Voetbalvoorkeuren test 

Met de Voetbalvoorkeuren Test worden door een aantal eenvoudige coördinatie testjes jouw voetbalvoorkeuren opgespoord. Dankzij de verbinding tussen lichaam en brein worden niet alleen jouw motorische voorkeuren inzichtelijk, maar ook hoe het cognitief en emotioneel bij jou werkt.

Daarnaast worden op vergelijkbare wijze ook jouw diepe drijfveren getest. Ze gaan over wat jou motivatie en energie geeft. Het geheel helpt jouw ontwikkelingsproces op een wijze te ondersteunen die je geeft wat je nodig hebt en geeft de ingrediënten waarmee je op het veld in jouw kracht komt.

Stap 2 – Persoonlijk gesprek

De uitkomsten van de Voetbalvoorkeuren Test kent geen fout, het is altijd goed omdat het bij jou past. Vanzelfsprekend nemen we dit met jou door en leggen we de betekenis ervan uit voor het trainen, wedstrijden spelen en voor het gecoacht worden. 

De uitkomsten geven zelfinzicht en tegelijkertijd richting voor de ontwikkeling naar steeds hogere niveaus.

Stap 3 – Gebruik de Voetbalvoorkeuren App

In de voetbalvoorkeuren app vind je:

  • Inzichten over jouw persoonlijke voetbalvoorkeuren en hoe je deze het beste kunt inzetten bij het aanvallen, verdedigen, omschakelen en spelhervattingen;
  • Unieke wedstrijdbeelden van professionele spelers met dezelfde voorkeuren als jou;
  • Een zelfregulatie tool die je helpt hoe je jouw individuele voorkeuren optimaal kunt inzetten;
  • Jouw persoonlijke coach die jou support geeft;
  • Een community waarin je kunt leren van andere deelnemers en ervaringen mee kunt delen.

Leer van de wereldtop

Topspelers als Messi, Frenkie de Jong en Mbappe zijn effectiever als zij hun voetbalvoorkeuren inzetten. 

Elke speler heeft zijn eigen voorkeuren. Als jij je bewust wordt van je (onbewuste) voorkeuren kun je jouw natuurlijke kracht aanspreken en jouw rendement verhogen.

Het is belangrijk dat jij jouw individuele voorkeuren inzet. Krijg je aanwijzingen die daar niet bij passen dan ga je nadenken met als gevolg dat je handelingssnelheid omlaag gaat, je onnodige fouten gaat maken, er geen flow ontstaat en je effectiviteit onder druk komt.

de verschilmaker

Het zijn de kleine verschillen die grote invloed kunnen hebben. Kennis over individuele voorkeuren levert spelers en teams de basis voor meer plezier, betere ontwikkeling en betere resultaten op. 

Het is vaak de verschilmaker voor het duurzaam blijven doorlopen van jouw ontwikkeling.

Meer over de Voetbalvoorkeuren App

toegang tot expert in de app

Heb je eigen vraagstukken of knelpunten dan kun je deze voorleggen aan onze performance coach die expert is in individuele voorkeuren en voetbal.

Naast kennis en ervaring met voetbalvoorkeuren is er ervaring in de begeleiding van spelers en coaches die actief zijn op amateurniveau tot aan Champions League niveau.

Wij helpen jou graag.

zelfregulatie met beelden

De Voetbalvoorkeuren App bevat video’s van o.a. Messi, Robben, Frenkie de Jong, Ronaldo, Berghuis, Bergkamp, Kluivert en Huntelaar.

Voor elk voetbalvoorkeur hebben wij beelden van bijpassende speler(s) zodat je kunt zien hoe deze jouw voorkeuren uitvoeren op het hoogste niveau. En je zult zien dat de beste spelers grote onderlinge verschillen vertonen in voorkeuren. Iets dat om individueel maatwerk vraagt,

De zelfregulatie tool helpt je om de inzichten en voorbeelden toe te passen op jouw niveau en binnen jouw eigen team.

leer van elkaar

De App is mobiel-, tablet- en desktopvriendelijk en maakt gebruik van de nieuwste e-learning technologie. De opzet is gebaseerd op actiegericht leren, met als doel om de kennis en vaardigheden eigen te maken. 

De inhoud, je aantekeningen en communicatie met de community en jouw coach bevinden zich allemaal op één platform voor een gestroomlijnde ervaring.

Je kunt reageren op ervaringen van andere deelnemers en jouw eigen ervaringen delen met gelijkgestemden. 

start direct en haal het maximale uit jezelf

Coaches over voetbalvoorkeuren

Om het spelen op teamniveau verder te ontwikkelen zal rekening moeten worden gehouden met hoe het bij de individuele spelers werkt. Met het benutten van hun persoonlijke voorkeuren binnen de speelwijze gaat de effectiviteit snel omhoog. Een must voor elke trainer!

giovanni Franken - ado den haag

Er gaat een wereld voor je open en Action Types biedt topkwaliteit. Met de inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers heb ik extra tools gekregen om de knelpunten in de speelwijze beter op te lossen. Ik ben nu beter in staat om  het rendement van spelers op beslissende momenten te verhogen. 

Stefan Luykx - o.a. ajax, knvb, Aberdeen en RCL

Door de inzichten ben ik gericht in staat om mijn speelwijze, wedstijdvoorbereiding en coaching af te stemmen op mijn spelers. Inzicht in de individuele voetbalvoorkeuren van spelers stelt mij in staat om maatwerk te leveren, beter op hen af te stemmen en spelers in hun kracht te zetten.

Marvin van der Valk - nac & videoanalist knvb

Inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers en van het team als geheel geeft op een praktische manier helderheid in de coach- en trainbaarheid van spelers. Ook in de teamdynamiek, het verbinden van spelers en coachstaf, vormt het voor ons een onmisbaar instrument.

Hennie Spijkerman

Zaken als groepsdynamiek en karaktereigenschappen van spelers zijn bepalende elementen in het teamproces. Inzichten in de motorische en cognitieve voorkeuren zijn uitermate bruikbaar in de praktijk. Het geeft je goede handvatten om je spelers en het team te ontwikkelen.

Louis van Gaal

Als coach had ik behoefte aan meer inzicht in mijn spelers en begeleidingsteam om beter te kunnen coachen en beslissingen te nemen. De inzichten vanuit voetbalvoorkeuren verbaast mij steeds weer in positieve zin. De informatie is valide, accuraat en direct toepasbaar.

Foppe de Haan

IN samenwerking met de action types academy

Voetbalvoorkeuren is in een samenwerking tussen Next Talent en de ActionTypes Academy Nederland tot stand gekomen. 

De ActionTypes Academy is opgericht door Peter Murphy, die o.a. vele (Olympische coaches) en toptrainers in het voetbal van specifieke adviezen voorzag en dat nog steeds doet..

Het team van ActionTypes Nederland dat zich richt op voetbal bestaat uit o.a. Martijn Leonard, Peter Murphy en Bennie Douwes.