fbpx

Module 4 
Leiderschap naar Teamflow

Deze module is geschikt voor voetbaltrainers met passie, die voorop willen lopen bij de nieuwste ontwikkelingen in het trainen en coachen.

LEIDERSCHAP NAAR TEAMFLOW

Nieuwe inzichten krijgen de meeste waarde zodra deze concreet in de dagelijkse werkwijze geïntegreerd zijn. In deze module leer je hoe je systematisch naar teamflow kunt werken en hoe je alle kennis van de opleiding MasterCoach Flow in Sports integreert in je dagelijkse werkwijze.

Je leert hoe je een flow cultuur creëert, waarbij iedereen het beste van zichzelf en van elkaar naar boven haalt. Je leert hoe je kunt periodiseren naar teamflow en hoe je de stappen naar teamflow kunt integreren in de teamontwikkeling.

De eisen aan jouw als leider, en zeker als innoverende coach van de toekomst, zijn hoog. Als leider wil je de kracht van de mensen met wie je samenwerkt optimaal benutten. Maar hoe blijf je ook zelf in je kracht en flexibel inspelen op wat het team en de situatie nodig heeft?

Je krijgt inzicht in je huidige leiderschapsstijl en hoe je deze kunt ontwikkelen naar Flow Leiderschap. In deze module leer je hoe je als leider authentiek blijft en tegelijkertijd kunt afstemmen op de situatie, de voorkeuren van de sporters en de fase waarin het team zich bevindt.

In deze module werk je aan de competentie: Periodiseren van Teamflow

Na deze training:

  • Weet je hoe je systematisch naar teamflow kunt werken en hoe je alle kennis van deze opleiding integreert in je werkwijze.
  • inzicht in je huidige leiderschapsstijl en hoe je deze kunt ontwikkelen naar Flow Leiderschap.
  • Hoe je als leider authentiek kunt blijven en tegelijkertijd kunt afstemmen op de voorkeuren van de sporters

 

We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

 

TOELATINGSEIS:

Voor deze module is het noodzakelijk dat je module 1, 2 en 3 gevolgd hebt.

OPLEIDING MASTERCOACH FLOW IN SPORTS

Module 4 maakt onderdeel uit van de vier modules van de opleiding MasterCoach Flow in Sports. Je kunt afzonderlijk deelnemen aan een of meer losse modules of jezelf in een keer inschrijven voor de gehele opleiding.

In de opleidingsbrochure vind je meer informatie over module 4: Leiderschap naar Teamflow. Hieronder staan de 4 modules:

docenten

Martijn Leonard

Martijn Leonard studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de VU in Amsterdam.

Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft meer dan 15 jaar ervaring als voetbaltrainer in de jeugd en senioren. Als ICF- en ECO Coach gecertificeerd coach en ActionTypes- en flow expert is hij actief in het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en in de sport voor o.a. Feyenoord, PSV en het Nederlands elftal o.l.v. Van Gaal.

frans de kat

Frans de Kat studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Frans was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Hij was o.a. trainer/coach van Arsenal FC en coördinator van de KNVB voetbalopleidingen, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainer tot en met UEFA PRO.

Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

Voor Coaches van de Toekomst

Flow gives us the key to unlock potential and to transform fear into focus.
~ Mihalyi Csikszentmihalyi

InschrijvenBrochure