fbpx

Module 1 
Ontdek jouw Kracht & Flow

Deze module is geschikt voor voetbaltrainers met passie, die voorop willen lopen bij de nieuwste ontwikkelingen in het trainen en coachen.

ONTDEK JOUW KRACHT EN VIND JOUW FLOW

Als trainer/coach wil je ongetwijfeld het maximale uit jezelf en je sporters halen. Maar soms heb je het gevoel dat er meer in zit. Er wordt te wisselvallig gepresteerd of je ziet dat emoties en gedachten de prestaties belemmeren.

Topprestaties in de sport worden geleverd in Flow; de optimale staat van bewustzijn waarin sporters het beste presteren en zich het beste voelen. Om het maximale uit jezelf en je spelers te halen is kennis over flow, de psychologie van optimaal functioneren onmisbaar.

In deze training krijg je inzicht in jouw kracht en hoe je deze in kunt zetten bij het creëren van flow. Deze module vormt het fundament van de opleiding MasterCoach Flow in Sports. Want om de kracht van de ander te benutten, dien je eerst je eigen kracht te kunnen inzetten. En om de flow van de ander te bevorderen, dien je eerst je eigen flow te kunnen creëren. Zoals Cruijff het al zei: Je kunt anderen pas coachen, als je jezelf kunt coachen.

In deze training leer je je eigen unieke cognitieve, motorische en emotionele voorkeuren en drijfveren kennen. Je leert hoe jij je kracht in kunt zetten om flow te creëren, ook in belangrijke en stressvolle situaties. Vervolgens leer je ’s werelds nieuwste inzichten en skills over flow. Je leert wat flow is en hoe je in flow kunt geraken, in blijven en in terug kan komen als je uit flow bent geraakt.

In deze module werk je aan de competentie: Creëren van je eigen flow

Na deze training:

  • Heb je inzicht in jouw cognitieve, motorische en emotionele voorkeuren en diepe motivationele drijfveren.
  • Weet je hoe jij jezelf in je kracht kunt zetten en hoe je jouw kracht kunt gebruiken in belangrijke en stressvolle situaties.
  • Bezit je de nieuwste en unieke flow skills waarmee je in flow kunt geraken, in blijven en in terug kunt komen als je uit flow bent geraakt.

We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

ACTIE: GRATIS ASSESSMENT

Voordat je aan de module begint wordt de voorkeuren en drijfveren assessment* afgenomen. Je ontvangt van de resultaten een helder rapport. De prijs voor dit assessment is 150 euro. Dit assessment ontvang je gratis en is een vereiste om de module te volgen.

* dit geldt alleen als je jouw voorkeuren- en drijfveren nog niet kent

OPLEIDING MASTERCOACH FLOW IN SPORTS

Module 1 maakt onderdeel uit van de vier modules van de opleiding MasterCoach Flow in Sports. Je kunt afzonderlijk deelnemen aan een of meer losse modules of jezelf in een keer inschrijven voor de gehele opleiding.

In de opleidingsbrochure vind je meer informatie over module 1: Ontdek jouw Kracht & Flow en de drie andere modules. Hieronder staan de 4 modules:

docenten

Martijn Leonard

Martijn Leonard studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de VU in Amsterdam.

Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft meer dan 15 jaar ervaring als voetbaltrainer in de jeugd en senioren. Als ICF- en ECO Coach gecertificeerd coach en ActionTypes- en flow expert is hij actief in het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en in de sport voor o.a. Feyenoord, PSV en het Nederlands elftal o.l.v. Van Gaal.

frans de kat

Frans de Kat studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Frans was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Hij was o.a. trainer/coach van Arsenal FC en coördinator van de KNVB voetbalopleidingen, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainer tot en met UEFA PRO.

Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

Voor Coaches van de Toekomst

Flow gives us the key to unlock potential and to transform fear into focus.
~ Mihalyi Csikszentmihalyi

InschrijvenBrochure