fbpx

Module 3 
Trainen & Coachen op Flow

Deze module is geschikt voor voetbaltrainers met passie, die voorop willen lopen bij de nieuwste ontwikkelingen in het trainen en coachen.

TRAINEN & COACHEN OP FLOW

Ook al zijn jouw coachaanwijzingen tijdens wedstrijden inhoudelijk goed. Het wil nog niet automatisch zeggen dat jouw aanwijzingen ook de flow van je spelers bevordert. Sterker nog, we zien regelmatig dat inhoudelijk sterke coaching, de flow van de spelers verstoord. Onbewust kunnen coaches daardoor een grote afleider van de eigen spelers zijn.

Inzicht over flow helpt je bij jouw coaching. In deze training leer je hoe je jouw coachaanwijzingen meer Flow bevorderlijk kunt maken voor peak-performance. Je leert hoe je in de voorbereiding op wedstrijden de flow kunt bevorderen en hoe je tijdens de wedstrijd kunt coachen op flow. Daarnaast leer je hoe je spelers die uit flow zijn, kunt helpen om weer in flow terug te komen.

Ook leer je hoe je effectief training geeft vanuit de nieuwste en meeste effectieve principes van leren. Jouw sporters gaan zich hierdoor sneller en beter ontwikkelen. Je leert hoe je drukvarianten in je training kunt integreren en hoe je de voorkeuren van je sporters in de oefenstof kunt integreren.

In deze module werk je aan de competenties: Trainen op Flow, en Coachen op Flow.

Na deze training:

  • Weet je hoe je jouw coachaanwijzingen meer Flow bevorderlijk kunt maken voor peak-performance.
  • Leer je hoe je effectief training geeft vanuit de nieuwste en meeste effectieve principes van leren om de ontwikkeling te versnellen.
  • Je leert hoe je middels de oefenstof jouw team mentaal weerbaar maakt en de kracht van jouw spelers benut waardoor het zelfvertrouwen en prestaties toenemen.

We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

 

ACTIE: GRATIS ASSESSMENT

Voordat je aan de module begint wordt de voorkeuren en drijfveren assessment* afgenomen. Je ontvangt van de resultaten een helder rapport. De prijs voor dit assessment is 150 euro. Dit assessment ontvang je gratis en is een vereiste om de module te volgen.

* dit geldt alleen als je jouw voorkeuren- en drijfveren nog niet kent

OPLEIDING MASTERCOACH FLOW IN SPORTS

Module 3 maakt onderdeel uit van de vier modules van de opleiding MasterCoach Flow in Sports. Je kunt afzonderlijk deelnemen aan een of meer losse modules of jezelf in een keer inschrijven voor de gehele opleiding.

In de opleidingsbrochure vind je meer informatie over module 3: Trainen en Coachen op Flow. Hieronder staan de 4 modules:

docenten

Martijn Leonard

Martijn Leonard studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de VU in Amsterdam.

Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft meer dan 15 jaar ervaring als voetbaltrainer in de jeugd en senioren. Als ICF- en ECO Coach gecertificeerd coach en ActionTypes- en flow expert is hij actief in het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en in de sport voor o.a. Feyenoord, PSV en het Nederlands elftal o.l.v. Van Gaal.

frans de kat

Frans de Kat studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Frans was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Hij was o.a. trainer/coach van Arsenal FC en coördinator van de KNVB voetbalopleidingen, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainer tot en met UEFA PRO.

Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

Voor Coaches van de Toekomst

Flow gives us the key to unlock potential and to transform fear into focus.
~ Mihalyi Csikszentmihalyi

InschrijvenBrochure