fbpx

haal het maximale uit je team!

Benut de Voetbalvoorkeuren van jouw spelers

Zet jouw spelers in hun kracht

Topspelers als Messi, Frenkie de Jong en Mbappe zijn effectiever als zij hun voetbalvoorkeuren inzetten. 

Elke speler heeft voorkeuren. Als jij je bewust wordt van de (onbewuste) voorkeuren van jouw spelers kun je hen in hun kracht zetten en het rendement van jouw team verhogen.

Het is essentieel dat spelers hun individuele voorkeuren kunnen inzetten, Daarvoor is het nodig dat jij als trainer-coach begrijpt hoe het bij jouw individuele spelers werkt. Geef je aanwijzingen die daar niet bij passen dan gaat de speler nadenken met als gevolg dat zijn handelingssnelheid omlaag gaat, er onnodige fouten gemaakt worden, er geen flow ontstaat en de teameffectiviteit onder druk komt.

+ 80% VAN DE GOALS

van de wereldtop ontstaat uit het benutten van
Voetbalvoorkeuren (gemiddelde over >1000 doelpunten) 

MEER RENDEMENT

Als je niet je voorkeuren inzet is de kans groter dat het tot
onzuivere en mislukte acties leidt 

maak jouw keuze

1. Inzicht in voetbalvoorkeuren

Elke speler heeft (onbewuste) voetbalvoorkeuren die hem flow geeft. Er gaat een wereld voor je open als je weet waar je allemaal op kunt letten. Als je dat allemaal doorhebt kun je spelers echt in hun kracht gaan zetten binnen jouw voetbalprincipes en speelwijze bij het aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Door het benutten van de voetbalvoorkeuren zorg je ervoor dat jou spelers hun potentie volledig gaan benutten. Een verschilmaker zeker ook op de sleutelmomenten in een wedstrijd.

2. Praktisch werken met voetbalvoorkeuren

De training  “praktisch werken met Voetbalvoorkeuren” is bedoeld voor trainer/coaches in het voetbal die meer rendement uit hun team willen halen.

Het doel van deze training is dat je de inzichten over voetbalvoorkeuren concreet leert inzetten in oefenstof op het veld en in de communicatie met jouw spelers. Dit zorgt ervoor dat je team beter gaat presteren, zich sneller ontwikkelt en meer voldoening en plezier ervaart.

Na afloop van deze training…

  • Ben je je bewuster van de individuele verschillen en heb je ervaring opgedaan in het benutten van de kracht van het individu en team.
  • Heb je inzicht gekregen in hoe je de voetbalvoorkeuren kunt inzetten in de trainingen.
  • Heb je inzicht gekregen in hoe je de voetbalvoorkeuren kunt inzetten in de wedstrijden.

3. MasterCoach Flow in Sports

De opleiding is geschikt voor trainer / coaches met passie voor sport, die voorop willen lopen bij de nieuwste ontwikkelingen in het trainen en coachen.

De coach van de toekomst heeft inzicht in technische, fysieke en tactische onderdelen, en onderscheidt zich in hoe hij op systematische wijze flow (topvorm) kan creëren bij zichzelf, zijn sporter(s) en in het team.

De opleiding MasterCoach Flow in Sports geeft trainers en coaches inzicht in wat flow is en biedt praktische handvatten om jezelf en jouw sporters in een flow-state te brengen waarmee optimale prestaties behaald kunnen worden.

Coaches over voetbalvoorkeuren

Inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers en van het team als geheel geeft op een praktische manier helderheid in de coach- en trainbaarheid van spelers. Ook in de teamdynamiek, het verbinden van spelers en coachstaf, vormt het voor ons een onmisbaar instrument.

Hennie Spijkerman

Zaken als groepsdynamiek en karaktereigenschappen van spelers zijn bepalende elementen in het teamproces. Inzichten in de motorische en cognitieve voorkeuren zijn uitermate bruikbaar in de praktijk. Het geeft je goede handvatten om je spelers en het team te ontwikkelen.

Louis van Gaal

Als coach had ik behoefte aan meer inzicht in mijn spelers en begeleidingsteam om beter te kunnen coachen en beslissingen te nemen. De inzichten vanuit voetbalvoorkeuren verbaast mij steeds weer in positieve zin. De informatie is valide, accuraat en direct toepasbaar.

Foppe de Haan

Om het spelen op teamniveau verder te ontwikkelen zal rekening moeten worden gehouden met hoe het bij de individuele spelers werkt. Met het benutten van hun persoonlijke voorkeuren binnen de speelwijze gaat de effectiviteit snel omhoog. Een must voor elke trainer!

giovanni Franken - ado den haag

Er gaat een wereld voor je open en Action Types biedt topkwaliteit. Met de inzichten in de voetbalvoorkeuren van spelers heb ik extra tools gekregen om de knelpunten in de speelwijze beter op te lossen. Ik ben nu beter in staat om  het rendement van spelers op beslissende momenten te verhogen. 

Stefan Luykx - o.a. ajax, knvb, Aberdeen en RCL

Door de inzichten ben ik gericht in staat om mijn speelwijze, wedstijdvoorbereiding en coaching af te stemmen op mijn spelers. Inzicht in de individuele voetbalvoorkeuren van spelers stelt mij in staat om maatwerk te leveren, beter op hen af te stemmen en spelers in hun kracht te zetten.

Marvin van der Valk - nac & videoanalist knvb

beoordeling

testen afgenomen

start direct en haal het maximale uit je team

IN samenwerking met de action types academy

Voetbalvoorkeuren is in een samenwerking tussen Next Talent en de ActionTypes Academy Nederland tot stand gekomen. 

De ActionTypes Academy is opgericht door Peter Murphy, die o.a. vele (Olympische coaches) en toptrainers in het voetbal van specifieke adviezen voorzag en dat nog steeds doet..

Het team van ActionTypes Nederland dat zich richt op voetbal bestaat uit o.a. Martijn Leonard, Peter Murphy en Bennie Douwes.